Od blisko dwudziestu lat jestem właścicielem prężnie rozwijającej się fabryki, która powiązana jest ściśle z branżą spożywczą. Produkcja jedzenia, które wysyłane jest do wielu sklepów na terenie całej Polski wiąże się więc z niebywałą odpowiedzialnością. Nic więc dziwnego w tym, że bardzo często muszę przechodzić przez różnego rodzaju kontrole, które mają na celu zbadać czy przestrzegamy na co dzień wszelkich norm bezpieczeństwa. 

Co oznacza certyfikat Zakładowej Kontroli Produkcji?

certyfikat zkpPomimo tego, że na co dzień dokładam wszelkich starań by wszystkie etapy produkcji przebiegały bez żadnego, nawet najmniejszego zarzutu, to jednak człowiek nie zawsze jest wstanie samodzielnie wykryć wszystkie usterki.  Z pomocą przychodzi wówczas wcześniej przytoczony Zakład Kontroli Produkcji, który prowadzi szczegółowe, zaawansowane badania mające na celu udowodnienie, iż przestrzegamy wszelkich, z góry narzuconych norm bezpieczeństwa. Certyfikat ZKP przyznawany jest więc przez kompetentnych fachowców, którzy wnikliwie badają czy spełniamy wszelkie normy prawne, które zobligowaliśmy się przestrzegać. Komisja upoważniona do przeprowadzenia badań wnikliwie sprawdza nie tylko prowadzoną przez nas dokumentację, ale również m.in. stan techniczny wszystkich maszyn oraz kalifikacje zatrudnionych przez nas pracowników. Jeśli jednak uda nam się przejść pozytywnie przez owe badanie jakości, uzyskamy stosowny certyfikat ZKP, który niewątpliwie wpłynie na budowanie pozytywnego wizerunku naszej firmy. 

Pamiętajmy więc o tym, że kontrole te mogą bardzo pozytywnie wpłynąć na jakość świadczonych przez nas usług, co będzie się wiązać m.in. z tym, iż nasi klienci będą automatycznie bardziej zadowoleni ze świadczonych przez nas usług. Na samym końcu warto również podkreślić, iż badanie to musimy cyklicznie powtarzać.